Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Поляки відремонтують і обладнають 22 сільські школи, в яких навчаються діти переселенців

Поляки відремонтують і обладнають 22 сільські школи, в яких навчаються діти переселенців

Умови проведення ремонтних робіт обговорили під час зустрічі заступника голови ХОДА Євгенія Шахненка з президентом Польського Центру міжнародної допомоги Войтеком Вилком.

В ході зустрічі Євгеній Шахненко розповів про роботу, яка проводиться в області для модернізації закладів соціальної сфери.

«Відповідно до завдання, поставленого головою облдержадміністрації Ігорем Райніним, ми проводимо всі ремонти із застосуванням енергоефективних технологій. Як підсумок - за результатами 2015 року Харківська область стала лідером серед регіонів України по проведенню енергоефективних заходів», - розповів Євгеній Шахненко.

Він зазначив, що основна увага сьогодні приділяється ремонту покрівель, утепленню, заміні вікон і систем опалення.

«Ми активно замінюємо газові котельні такими, що працюють на альтернативному паливі - вугіллі, пелетах, дровах. У 2015 році ми перевели на альтернативне паливо 15% установ бюджетної сфери області - це дуже хороший показник, - підкреслив заступник голови ХОДА. - У зв'язку з цим ми розвиваємо мережу підприємств, які виробляють пелети для котелень. Потужностей наших виробників вистачає для того, щоб продавати паливо і в сусідні області».

Наступним кроком в енергомоденізаціі Харківщини, за словами Євгенія Шахненка, стане створення мережі міні-ТЕЦ в районах області.

Глава Польської Центру міжнародної допомоги Войтек Вилк розповів заступнику керівника області про гуманітарні проекти, що реалізуються організацією. Вони спрямовані на зміцнення інфраструктури прикордонних територій, на яких проживають переселенці. Зокрема, поляки займаються ремонтами установ соціальної сфери, якими користуються переселенці.

«На Харківщині у нас вже були проекти в Чугуєві, Куп'янську, ми робили ремонт в таборі «Ромашка», де проживають переселенці. Найближчим часом ми хочемо приступити до реалізації нового проекту - по ремонту закладів освіти, в яких навчаються діти переселенців», - розповів Войтек Вилк.

Ремонтні роботи загальною вартістю близько 90 тис. дол. планують провести в 11 сільських школах Ізюмського, Барвінківського, Борівського, Лозівського, Чугуївського і Балаклійського районів. Крім того, в ці школи і ще в 11 установ буде поставлено навчальне обладнання.

«Для того щоб виконати ремонти в найкоротші терміни, нам потрібна допомога обласної адміністрації - щоб визначитися із закладами, які найбільше потребують допомоги, і максимально швидко вирішити всі питання з документацією», - зазначив керівник Польського Центру міжнародної допомоги.

Євгеній Шахненко пообіцяв підготувати список закладів, які відповідають вимогам фонду, протягом найближчих 10 днів.

«Обласна адміністрація надасть всю можливу допомогу, щоб ці установи були відремонтовані вже до початку навчального року», - підкреслив заступник голови ХОДА.