Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 10 районах області з’явилися вулиці Героїв Чорнобиля

У 10 районах області з’явилися вулиці Героїв Чорнобиля

Організацію та проведення в області заходів, присвячених 30-й річниці Чорнобильської катастрофи, обговорили 13 червня під час засідання профільної робочої групи під керівництвом заступника голови ХОДА Михайла Черняка.

Відкриваючи засідання, заступник керівника облдержадміністрації наголосив на важливості постійної співпраці між обласною владою та громадськими об’єднаннями чорнобильців.

«Незважаючи на те, що роковини Чорнобильської трагедії вже відзначено, ми  продовжуємо роботу нашої групи. Принципова позиція обласного керівництва полягає в тому, що вирішувати проблеми чорнобильців - як глобальні, так і поточні - необхідно постійно, тож це має бути наша повсякденна робота», - підкреслив Михайло Черняк.

Під час засідання було підведено підсумки роботи, проведеної цього року.

Як доповів начальник управління внутрішньої політики Департаменту масових комунікацій ХОДА Ігор Ісаєнко, значну увагу, зокрема, було приділено заходам з поліпшення медичного та соціально-побутового обслуговування мешканців Харківщини, що постраждали в наслідок аварії на ЧАЕС.

«У Харківській області проживають 13 820 чорнобильців, з них 2 710 - діти. Сьогодні проводиться диспансеризація цих громадян, профілактичні медичні огляди з розробкою конкретних рекомендацій. Цього року вже оглянуто майже 10 тисяч дорослих та 2 тисячі дітей. Усі, хто потребує лікування, отримують його в стаціонарі або амбулаторно», - розповів начальник управління.

Провідним лікувальним закладом Харківщини для чорнобильців є Обласний клінічний спеціалізований диспансер радіаційного захисту населення, де за 1-й квартал цього року лікування пройшли 1 340 хворих.

Щодо соціальної допомоги, то обласною Програмою соціального захисту населення на 2016-2020 роки передбачено надання адресної цільової матеріальної допомоги чорнобильцям - інвалідам І групи, дітям-сиротам та вдовам: у 2016 році на це виділено 865 тис. грн.

Також у області вживаються заходи зі вшанування пам’яті ліквідаторів наслідків Чорнобильської аварії. Так, у містах та селищах 10 районів Харківщини в рамках виконання Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» з’явились вулиці Героїв Чорнобиля (в Барвінковому, Богодухові, Валках, Ков’ягах, Краснограді, Мерефі, Сахновщині, Чугуєві та інших), а також вулиця Ліквідаторів Чорнобиля - в смт Коломак.