Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В РДА створять комісії для перевірки роботи полігонів ТПВ

В РДА створять комісії для перевірки роботи полігонів ТПВ

Це заявив директор Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Сергій Магдисюк на обласній селекторній нараді.

На селекторі підбили підсумки проведення в області всеукраїнської акції «За чисте довкілля» та обговорили стратегію боротьби із забруднювачами території Харківщини.

Як зазначив заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко, зараз в районах і профільних департаментах облдержадміністрації проводиться робота щодо виявлення всіх несанкціонованих звалищ, а також з приведення до ладу документів офіційних полігонів ТПВ.

«В області ми вже досягли певних успіхів. В експлуатацію здано і працює комплекс з управління твердими побутовими відходами в Богодухові, який забезпечує район сучасними методами утилізації», - зазначив заступник керівника області.

За його даними, вже на 50% виконали роботи з будівництва подібного комплексу в місті Люботин, проектування ведеться у Вовчанську, Первомайському, Лозовій, Куп'янську та Ізюмі.

«Подальший крок - робота з пошуку джерел фінансування проектів. Завдання, яке поставлено головою ХОДА Ігорем Райніним щодо забезпечення кожного району області сучасними комплексами зі збору та утилізації ТПВ, буде виконано. Відповідна стратегія і бачення у нас вже є», - заявив Євгеній Шахненко.

В ході селектора Сергій Магдисюк нагадав колегам про проблемну ситуацію, яка виникла на міському полігоні ТПВ неподалік Львова.

«Для запобігання подібного акцентую увагу керівників в районах та містах обласного значення на наступному: прошу вас дати відповідні вказівки і комісійно обстежити об'єкти прийому та утилізації ТПВ на предмет виконання вимог законодавства щодо захоронення побутових відходів на підвідомчих територіях», - підкреслив Сергій Магдисюк.