Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На дорогах Харківської області перевіряють вагу вантажівок

На дорогах Харківської області перевіряють вагу вантажівок

За останні півтори тижні інспектори управління Укртрансбезпеки у Харківській області перевірили 42 транспортні засоби.

У результаті виявлено одне порушення правил проїзду великовагових транспортних засобів, за що перевізник перерахував до бюджету 19568,47 грн, повідомили в обласному управлінні Укртрансбезпеки.

«Заходи, що здійснює управління, включають перевірку відповідності габаритно-вагових параметрів транспортних засобів установленим законодавством параметрам і нормам. Також спеціалісти перевіряють наявність дозволу на рух за визначеними маршрутами та дотримання визначених у дозволі умов та режиму руху транспортних засобів», - пояснили спеціалісти.

В управлінні також зазначають, що проведення габаритно-вагового контролю дозволить зберегти дороги від руйнування та поповнити статтю бюджету на відновлення вже пошкоджених доріг.

У цілому управління має повноваження здійснювати державний контроль на автомобільному транспорті шляхом проведення планових, позапланових, рейдових перевірок. Зокрема, спеціалісти перевіряють наявність документів на перевезення, утримання рухомого складу, санітарно-технічний стан авто, також здійснюються перевірки згідно зі скаргами громадян. За 2 місяці 2016 року співробітники перевірили понад 1700 транспортних засобів, які здійснювали перевезення пасажирів або вантажів. У ході перевірок виявлено 338 порушень автотранспортного законодавства. До порушників застосовано адміністративно-господарські штрафи на загальну суму 39950 грн. 

Довідка. Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України «Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади» створена Державна служба України з безпеки на транспорті (далі – Укртрансбезпека) шляхом реорганізації Державної інспекції України з безпеки на наземному транспорті та Державної інспекції України з безпеки на морському та річковому транспорті.

Станом на теперішній час Укртрансбезпека здійснює повноваження безпосередньо та через утворені територіальні управління. На території Харківської області таким територіальним органом є управління Укртрансбезпеки у Харківській області, що знаходиться за адресою: м. Харків, м-н Свободи, 5, Держпром, 6 під’їзд, 7 поверх.