Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На лісових та сільгосппідприємствах області посилюють протипожежну безпеку

На лісових та сільгосппідприємствах області посилюють протипожежну безпеку

Це обговорили 31 травня під час засідання обласної комісії з техногенно-екологічної безпеки під головуванням заступника голови - керівника апарату ХОДА Вячеслава Аббакумова.

Як зазначив перший заступник начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Попов, дощова погода сприяла зменшенню кількості лісових пожеж в області. Цього року на лісових об’єктах виникло 7 пожеж, які охопили площу 0,35 га. Причиною пожеж у всіх випадках було необережне поводження з вогнем.

Наразі в області функціонує 31 лісова пожежна станція, у розпорядженні цих підрозділів є 51 пожежний автомобіль. Водночас, за інформацією обласного управління ДСНС, не всі господарства оснащені необхідними протипожежними засобами у повній мірі.

Говорячи про підготовку сільськогосподарських підприємств до пожежонебезпечного періоду, директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Олександр Нездюр зазначив, що ця робота проходить під контролем фахівців департаменту.

Під час засідання Вячеслав Аббакумов звернув увагу керівників райдержадміністрацій на необхідність проконтролювати виконання лісовими та сільськогосподарськими підприємствами районів усіх протипожежних заходів.

«Ви маєте вживати жорсткі заходи реагування щодо власників або користувачів об’єктів лісового господарства та сільгосппідприємств, які не працюють у цьому напрямку. Якщо на керівника підприємства виписано велику кількість приписів, які не виконуються, можна порушувати питання про його відповідність посаді, - підкреслив заступник голови ХОДА. - Голови райдержадміністрацій несуть особисту відповідальність за виконання заходів протипожежної безпеки, адже мова йде не тільки про збереження майна, а про людські життя».

За результатами наради керівникам районів та відповідних служб були дані завдання щодо забезпечення протипожежної безпеки на об’єктах лісового господарства та сільгосппідприємствах. Зокрема, було рекомендовано забезпечити відомчі та добровільні підрозділи пожежної охорони спецодягом та паливно-мастильними матеріалами, засобами зв’язку (радіостанціями), провести роботу щодо створення протипожежних водойм для забору води, організувати протипожежну агітацію, обладнати будівлі та споруди установками захисту від попадань блискавки тощо.

Більше фото