Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харків приймає чемпіонат України з вільної боротьби

Харків приймає чемпіонат України з вільної боротьби

Господарі турніру в перший день змагань завоювали 2 золоті, 1 срібну та 1 бронзову медалі.

З 25 по 27 травня в Палаці спорту «Локомотив» проходить чемпіонат України з боротьби серед юнаків та дівчат, який є відбірковим на головні міжнародні старти цього року.
В чемпіонаті беруть участь близько 450 спортсменів 1999-2000 років народження з 22 областей України.

Під час урочистої церемонії відкриття всіх присутніх від імені голови Харківської облдержадміністрації  Ігоря Райніна привітав його заступник Михайло Черняк. Він наголосив на важливості розвитку спорту в Харківській області, яка завжди прагне по праву вважатися спортивною столицею України. Також заступник голови області побажав спортсменам успіхів, наполегливості і характеру в досягненні мети, а майбутнім переможцям - гідно представляти Україну на міжнародних аренах.

В перший день змагань чемпіоном України у вазі до 42кг став Єгор Гайдар. На шляху до фіналу він переміг суперників з Донецької, Львівської та Херсонської областей, а в поєдинку за «золото» був сильніший за одесита Сергія Терзи.

«Золото» у ваговій категорії до 58кг здобув Денис Бороган. Харків'янин переміг борців з Сумської, Івано-Франківської та двох суперників з Одеської області, а в фіналі виграв поєдинок у киянина Сергія Коструби.

Трохи не дотягнув до «золота» у ваговій категорії до 50кг Каміль Керимов. Успішно провівши чотири поєдинки, в фіналі харків'янин поступився представнику Київської області Владиславу Остапенку.

Бронзову медаль у цій же ваговій категорії - до 50кг - завоював Мухаммед Алієв. У чвертьфіналі харківський борець поступився майбутньому чемпіону, а в боротьбі за «бронзу» здобув перемогу над суперником з Рівненської області та харків'янином Данилом Білоусом.

За підсумками змагань буде сформована збірна команда України, яка представить країну в липні цього року в Швеції на юнацькому чемпіонаті Європи, а також на чемпіонаті світу серед юнаків та дівчат, який у вересні відбудеться в Грузії.