Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відбулася закладка капсули під будівництво пам'ятника загиблим воїнам АТО

У Харкові відбулася закладка капсули під будівництво пам'ятника загиблим воїнам АТО

У церемонії взяли участь заступник голови ХОДА Михайло Черняк і перший заступник голови обласної ради Віктор Коваленко.

Михайло Черняк передав учасникам заходу слова підтримки від голови ХОДА Ігоря Райніна, зазначивши, що пам'ятник загиблим воїнам особливо важливий для Харківської області - крайньої мирної точки України.

«Сьогодні у жителів регіону немає гострого відчуття, що поруч іде війна - саме завдяки хлопцям, які стоять на рубежах нашої держави, - сказав Михайло Черняк. - Саме тому голова облдержадміністрації Ігор Райнін підтримав ініціативу громадських організацій, що представляють інтереси воїнів АТО, щодо створення пам'ятника. Він стане даниною людям, які ціною свого життя забезпечили нам можливість жити під мирним небом. Символічно, що пам'ятник буде стояти на площі, яку розпорядженням голови ХОДА назвали площею Захисників України. Це знакове місце ще й тому, що поруч знаходиться Національна академія Національної гвардії, де навчаються майбутні захисники нашої країни. Цей пам'ятник буде нагадувати їм про людей, на прикладі яких їм варто вчитися».

Віктор Коваленко, який очолює Харківську міську організацію ветеранів Афганістану, звертаючись до учасників антитерористичної операції, підкреслив, що вони можуть розраховувати на підтримку побратимів-афганців.

«Афганці - ваші бойові побратими. Ми поруч і на полі бою, і в мирному житті. Сьогодні в Харкові є хороша команда ветеранів АТО на чолі з Юрієм Корсуновим, яка бере на себе вирішення життєвих питань учасників бойових дій. Проблем багато - це і лікування, і отримання інвалідності, і моменти, пов'язані з житлом. У цих питаннях ви можете завжди розраховувати на нашу підтримку», - сказав перший заступник голови облради.

За словами Михайла Черняка, наразі в області формується конкурсна комісія, яка розглядатиме проекти пам'ятника, які запропонують архітектори.

«Впевнений, що ми відберемо проект, яким Харків зможе пишатися. Робота проходитиме у найстисліші терміни, адже будівництво цього пам’ятнику затягувати неможна», - підкреслив заступник голови ХОДА.