Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Як відзначатимуть у Харківській області «Ніч музеїв» (інфографіка)

Як відзначатимуть у Харківській області «Ніч музеїв» (інфографіка)

Більшість музеїв Харківщини порадують відвідувачів творчими зустрічами, майстер-класами та безкоштовними екскурсіями в суботній вечір 21 травня.

Традиційну акцію заклади культури регіону присвятили Міжнародному дню музеїв, який відзначається 18 травня.

Приєднається до свята й Харківський національний академічний театр опери та балету імені М. В. Лисенка, де підготували концертну програму «Ніч в опері».

За словами директора Департаменту культури і туризму ХОДА Олега Яцини, проведення міжнародної акції дає можливість залучити широкі верстви населення до відвідування музеїв, популяризує музейну справу, знайомить з культурним надбанням Слобожанщини.

Довідка. Міжнародний день музеїв заснований Міжнародною радою музеїв (ICOM) в 1977 році з метою підвищення інформованості людей про роль музеїв у розвитку суспільства. Однією зі складових свята є акція «Ніч музеїв» - міжнародна акція, яка дозволяє оглянути музейні експозиції та взяти участь у різноманітних заходах вночі. У 2006 році учасниками проекту стали понад 2 тисячі закладів з 38 країн світу.

Українські музеї вперше приєдналися до акції в 2008 році. У Харкові першою до Міжнародної акції «Ніч музеїв» приєдналася Харківська художня галерея ім. С.І.Васильківського у 2009 році. З 2010 року акція стала загальнообласною.