Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Підписано меморандум між ХОДА та Держенергоефективності України

Підписано меморандум між ХОДА та Держенергоефективності України

Метою підписання документу є налагодження співробітництва задля підвищення енергоефективності у будівлях бюджетних установ області.

Про це повідомив заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко. 12 травня він взяв участь у церемонії підписання Меморандуму про партнерство щодо запровадження енергосервісу для підвищення енергетичної ефективності будівель бюджетних установ. Підписання відбулося в ході ІІ Форуму енергоефективного партнерства «Енергосервіс: інвестиції в енергоефективність бюджетної сфери та переваги для житлових будівель», що пройшов у Києві.

«Метою підписання меморандуму є налагодження співробітництва, об’єднання і координація зусиль Держенергоефективності та обласної державної адміністрації щодо оптимальної організації здійснення енергоефективних заходів та підвищення енергоефективності у будівлях бюджетних установ Харківської області, - пояснив заступник керівника облдержадміністрації. – Досягатимемо цього шляхом сприяння в укладанні енергосервісних договорів, що дозволить досягнути показників комфорту у приміщеннях, не збільшуючи видатки з бюджету».

Євгеній Шахненко очолив делегацію Харківської області на форумі. Також до складу делегації увійшли:

- директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Сергій Магдисюк;

- представник Міжнародної фінансової корпорації IFC у Харківській області Олег Масленніков;

- заступник голови Харківської регіональної ради з питань створення та забезпечення функціонування об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, голова правління ОСББ «Альма-центр» Юлія Самойлова;

- голови правлінь ОСББ області.

Під час відкриття форуму Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман зауважив, що Україна повинна стати повністю енергонезалежною державою.

Голова уряду зазначив, що у 2014 році уряд розпочав запровадження нових механізмів енергоефективності. Також Верховна Рада України спільно з Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження України, профільним міністерством, Кабінетом Міністрів України, а також експертами та міжнародними партнерами почала формування бази національного законодавства, що дає можливість запроваджувати абсолютно нові механізми, які дозволять Україні стати енергонезалежною.

Володимир Гройсман також запевнив у прихильності уряду ідеї досягнення енергоефективності у країні.

«Уряд України і я, як прем'єр-міністр, будемо надійними партнерами у реалізації цих завдань», - запевнив він.