Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські борці здобули 12 нагород чемпіонату України

Харківські борці здобули 12 нагород чемпіонату України

Чемпіонат України з вільної боротьби серед юніорів та юніорок відбувся з 19 по 22 квітня в місті Біла Церква, Київська область.

В змаганнях взяли участь спортсмени 1996-1998 років народження з 21 області України та міста Київ.

В чоловічих баталіях юніори Харківської області здобули 1 золоту, 3 срібні, 5 бронзових медалей та посіли перше загальнокомандне місце.

Чемпіоном країни у ваговій категорії до 50 став Каміль Керимов. У фіналі він здолав ще одного представника Харківської області - Мухаммеда Алієва, який, відповідно, посів друге місце.

В цій же ваговій категорії на рахунку харківських борців була «бронза», яку завоював Віталій Марченко. В чвертьфіналі він програв Алієву, а в поєдинку за «бронзу» здолав суперника з Львівської області.

Срібну медаль чемпіонату також виборов Роман Зінченко, який успішно дійшов фіналу у ваговій категорії до 74кг, але програв «золото» Денису Павлову з Київської області.

Також срібним призером чемпіонату України став харків’янин Енріке Фомбея-Санчес. В ваговій категорії до 60кг його у фіналі зміг перемогти суперник з Львівської області Ярослав Гурський.

В цій же вазі бронзову медаль виборов Денис Бороган. У чвертьфіналі харків’янин програв майбутньому чемпіону, а в поєдинках за «бронзу» -  переміг двох суперників зі Львівської області та одного - з Одеської.

Бронзовими призерами також стали: Павло Визір (вагова категорія до 55кг), Олександр Рибалко (вагова до 66кг) та Василь Арнаут (вагова категорія до 96 кг).

В свою чергу, в жіночій боротьбі харківські юніорки вибороли 2 срібні та 1 бронзову медаль.

Віце-чемпіонками стали Лоліта Дем’янова, яка у фіналі вагової категорії до 55кг поступилася Анастасії Кравченко з Київської області, а також Катерина Шакалова, яка у у фінальній схватці вагової категорії до 67кг поступилася Юлії Лісовській з Херсонської області.

Бронзовою призеркою чемпіонату у ваговій категорії до 72кг стала  Анастасія Шустова. В чвертьфіналі харків’янка програла майбутній чемпіонці Єлизаветі Сойдаковій з Херсонської області, а в поєдинку за «бронзу» перемогла суперницю з Житомирської області.

В загальнокомандному заліку юніорки Харківщини посіли п’яте місце. Перемога була за командою Львівської області.

За підсумками чемпіонату буде сформовано збірну України, яка з 19 по 27 червня у Румунії боротиметься за медалі юніорського чемпіонату Європи.