Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На закупівлю «швидких» та обладнання для обласних лікарень спрямують 40 млн грн

На закупівлю «швидких» та обладнання для обласних лікарень спрямують 40 млн грн

Відповідне рішення прийняли депутати обласної ради під час сесії 14 квітня, внісши зміни до обласного бюджету 2016 року.

Як розповів директор Департаменту охорони здоров'я ХОДА Олександр Галацан, 20 млн грн буде спрямовано на закупівлю автомобілів «швидкої допомоги». На ці кошти планують придбати 11-12 «швидких». Ще 20 млн грн передбачено на придбання устаткування.

«Це ендоскопічне обладнання для Ізюмської міської лікарні, флюорограф для Дворічанського району, рентген-апарат. Також ми плануємо закупити нове реанімаційне та операційне обладнання для відділення невідкладної екстреної допомоги на базі обласної клінічної лікарні. Це нове відділення, його відкриють на першому поверсі - відповідно до міжнародних стандартів», - розповів Олександр Галацан.

Крім того, в бюджеті області передбачили 10 млн грн для проведення капітальних ремонтів закладів охорони здоров'я.

«1,3 млн грн спрямують на капітальний ремонт покрівлі обласного шкірно-венерологічного диспансеру, близько 700 тис. грн - на ремонт покрівлі 1-ї обласної дитячої лікарні. 4 млн грн буде виділено для ремонту корпусів Обласного протитуберкульозного диспансера №2, який знаходиться в селищі Липці Харківського району. Це дуже важливо: на лікуванні там знаходяться пацієнти з важкою формою туберкульозу», - підкреслив директор Департаменту охорони здоров'я.

Фото сесії