Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Обласному центрі культури і мистецтва відкриється виставка писанок

В Обласному центрі культури і мистецтва відкриється виставка писанок

Експозицію «Вікно у Дивосвіт» можна подивитись з 14 квітня по 27 травня.

Понад 300 робіт представлять майстри Харківського міського клубу писанкарства ім. Алли Овчаренко та майстри з різних районів області.  Цього року  в експозиції виставки можна побачити традиційні українські писанки та різні види орнаментованих яєць: дерев’яні яйця (різьба та інкрустація), бісерки-восківки, декоративні пасхальні композиції, виконані за різними техніками декорування. 

«Писанки виконують обрядову, ігрову, декоративну функції. Їх не варять, не їдять, а дарують і зберігають як священний талісман. Напередодні Великодня писанки виготовляли сільські дівчата і жінки, монастирські ченці й іконописці, міські панночки, пекарі, тому й техніка декорування різнилася», - розповідають організатори.

Під час роботи виставки в понеділок та четвер з 12:00 до 15:00  відбудуться майстер-шоу з писанкарства, окремо за заявками проводитимуться майстер-класи.

Відкриття виставки відбудеться 14 квітня о 16:00. Вхід - вільний.

Довідка. Харківський міський клуб писанкарства було створено при Центрі «Слобожанщина» у 1993 році. Започаткувала й очолила його Алла Овчаренко (1939-2013) – викладач образотворчого мистецтва, талановитий організатор і педагог.