Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Харківській області - найвищій рівень працевлаштування демобілізованих учасників АТО

В Харківській області - найвищій рівень працевлаштування демобілізованих учасників АТО

Виконання обласної програми зайнятості за 2015 рік обговорили під час чергового засідання обласного координаційного Комітету сприяння зайнятості та професійної орієнтації населення 31 березня.

В ході засідання заступник директора Департаменту соціального захисту ХОДА Тетяна Печура відзначила, що виконання завдань та заходів обласної програми зайнятості дозволяє утримувати стабільною ситуацію на ринку праці Харківщини.

«Так, у минулому році завдання програми зайнятості щодо працевлаштування та залучення безробітних до активних форм зайнятості виконано на 105%, проходження професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації – майже на 102%, участі у громадських роботах та інших роботах тимчасового характеру - на 108%», - доповіла Тетяна Печура.

За даними Харківського обласного центру зайнятості, з початку окупації АР Крим та проведення АТО до служби зайнятості звернулися за допомогою у працевлаштуванні 6,2 тис. переселенців та 326 учасників АТО.

«За сприяння служби зайнятості було працевлаштовано 2,3 тис. внутрішньо переміщених осіб, або 37,5% тих, хто звернувся до служби зайнятості. Рівень працевлаштування військовослужбовців, демобілізованих із зони АТО – найвищий по Україні і складає 73%», - підкреслив заступник директора Харківського обласного центру зайнятості Анатолій Толстих.