Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В органному залі Харківської філармонії завершили загальнобудівельні роботи

В органному залі Харківської філармонії завершили загальнобудівельні роботи

Як повідомили в Департаменті капітального будівництва ХОДА, завершення підготовчих робіт надає можливість взятися до монтажу та налагодження органу.

«На сьогодні виконані всі вимоги фахівців фірми «Александр Шуке», які будуть монтувати орган. Завершено загальнобудівельні та оздоблювальні роботи, - розповіли в департаменті. - На сцені змонтовано робочі площадки, завершено збирання залу. Встановлено спеціальні лебідки, які будуть підіймати важкі елементи: вага окремих труб органу- понад 700 кг. Забезпечено електроживлення. Залишилося лише встановити сам орган та звукову апаратуру».

За словами виконавців будівельних робіт, вони щодня підтримують зв’язок з фахівцями фірми «Александр Шуке» для спільного вирішення технічних питань. Щойно будівельники відзвітують про виконання робіт, німецькі спеціалісти у найстисліші терміни прибудуть до Харкова для монтажу музичного інструменту.

Крім органного залу, до складу першоо пускового комплексу філармонії увійдуть артистичні та технологічні приміщення, репетиційні зали, група глядацьких приміщень. Частина приміщень фойє гардероба і театрального буфету здаватимуться в експлуатацію за тимчасовою схемою, але при цьому буде забезпечено необхідний комфорт і зручність глядачів.

У складі другого пускового комплексу фойє переміститься у новий двосвітловий хол з парадними сходами, розвиненою групою кулуарів з виставковими приміщеннями та музеєм музики.

Нагадаємо, минулого року голові ХОДА Ігорю Райніну вдалося домогтися виділення коштів на реконструкцію Харківської обласної філармонії з Державного фонду регіонального розвитку. Загалом на об’єкт у фонді було передбачено 58 млн грн. Це дало змогу активізувати будівельні роботи.