Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відомі світові дослідники польської шляхти й німецьких лицарів зустрінуться з харків’янами

Відомі світові дослідники польської шляхти й німецьких лицарів зустрінуться з харків’янами

22 березня Євген Чернецький та Михайло Катін-Ярцев проведуть цікаві лекції в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62).

О 12:00 в рамках генеалогічної виставки «Дерево роду» вперше в Харкові відбудеться лекція найтитулованішого генеалога України, кандидата історичних наук Євгена Чернецького (м. Біла Церква) «Генеалогія та геральдика шляхетних родів».

«Автор численних книг, довідників і публікацій з генеалогії шляхти, генеалогії українського селянства Євген Чернецький – зразок історика з високим ступенем відповідальності і вкрай працьовитого. Саме завдяки цій працьовитості історія польської шляхти вивчається досконально, а книги з історії українських сіл під його авторством є прикладом для наслідування», - розповідають організатори.

О 14:00 відбудеться ще одна подія: також - вперше в Харкові та в Україні - пройде лекція єдиного в світі дослідника балтійських німців, кандидата історичних наук Михайла Катіна-Ярцева.

«Генеалогія більшості німецьких дворянських родів, які проживали в Харківській губернії, пов'язана з першими хрестовими походами, а це означає, що вони ведуть свій відлік з кінця XI століття, - інформують в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва. - Тільки в Харкові мешкали такі відомі роди, як барони Розени і фон Раден, фон дер Лауніці, Арнольді, Майтенфель, Фрейтагі, фон Ціглери та інші».

«Вони були офіцерами, цивільними чиновниками, просто землевласниками і мешканцями Харкова, їх біографії повні героїчних подвигів та благородних вчинків. І сьогодні тільки одна людина може розповісти нам про ці благородні родини − Михайло Юрійович Катін-Ярцев», - додають організатори.

Телефон для довідок: (057) 725-12-44 (Оксана Бугайченко), (050) 40-29-636 (Андрій Парамонов).