Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Працівники Держекоінспекції конфіскували підсніжники в торговця

Працівники Держекоінспекції конфіскували підсніжники в торговця

Врятовані рослини передали для висадки в Харківському зоопарку.

Про це повідомили в Державній екологічній інспекції у Харківській області. Зокрема, екологи розповіли, що про незаконну торгівлю рослинами, які занесені до Червоної книги України, дізналися з телефонного дзвінка.  

«Харків’янин, представник громадської організації «Зелений фронт», звернувся з повідомленням про незаконну торгівлю підсніжником, яка відбувається неподалік від станції метро «23 Серпня», - розповіли в Держекоінспекції.

Спеціалісти з охорони довкілля виїхали за вказаною адресою та зафіксували факт збуту ранньоквітучих рослин. У громадянина, що торгував підсніжниками, були відсутні документи, які посвідчують особу, у зв’язку з чим правоохоронці доставили порушника до районного відділу поліції. Після чого був складений протокол про адміністративне правопорушення за статтею 88-1 КУпАП, який передано для розгляду до судових органів влади.

Як зауважили екологи, конфісковані рослини було передано для висадки у Харківському зоопарку.

Довідка. Держекоінспекція попереджає: відповідно до законодавства України про охорону навколишнього природного середовища, за збирання, збут, реалізацію та навіть пересадження ранньоквітучих рослин передбачено притягнення до адміністративної відповідальності згідно з КУпАП за ст. 88-1 (штраф - від 100 до 215 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією рослин) та ст. 90 (штраф - від 20 до 30 неоподатковуваних мінімумів з конфіскацією, для посадових осіб – від 30 до 50 неоподатковуваних мінімумів з конфіскацією).