Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Фельдшер, що постраждав у ДТП за участю «швидкої» 2 лютого, вийшов з коми

Фельдшер, що постраждав у ДТП за участю «швидкої» 2 лютого, вийшов з коми

Як повідомив директор Департаменту охорони здоров'я ХОДА Олександр Галацан, в понеділок співробітник «швидкої допомоги», який останні півтора місяці був у комі, почав приходити до тями.

«В результаті аварії фельдшер отримав дуже важкі травми, і у лікарів були великі сумніви з приводу його відновлення. Але вчора він почав приходити до тями і сьогодні вже намагається відповідати на запитання, його стан стабілізується. Це дуже швидкий прогрес, - розповів Олександр Галацан. - Зараз медики позитивно оцінюють його стан і дають хороші прогнози».

За словами директора Департаменту охорони здоров'я, подальше лікування співробітника «швидкої» вже розплановано. Йому потрібно зробити кілька операцій з відновлення опорно-рухового апарату, які досі не можна було проводити, враховуючи, що пацієнт був у комі.

«План лікування буде повністю реалізований, і я впевнений, що в значній мірі здоров'я потерпілого буде відновлено», - зазначив Олександр Галацан.

За його інформацією, інші пацієнти, які постраждали в результаті ДТП, на сьогоднішній день виписані з лікувальних установ. У тому числі - мама загиблого 4-річного пасажира «швидкої», яка отримала в аварії дуже важкі травми.

Нагадаємо, в ДТП на проспекті Тракторобудівників 2 лютого зіткнулися автомобіль «швидкої допомоги» і пасажирський автобус. Водій «швидкої», з вини якого, ймовірно, медичний автомобіль виїхав на зустрічну смугу, загинув на місці події, як і медсестра, яка їхала поруч з ним. Хлопчик, якого перевозили з однієї лікарні до іншої, помер в лікарні після того, як лікарі кілька годин боролися за його життя.