Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харковщині фахівці громадської приймальні міністра оборони вже допомогли 125 бійцям

На Харковщині фахівці громадської приймальні міністра оборони вже допомогли 125 бійцям

Приймальня працює на базі Харківського обласного військового комісаріату третій місяць.

«Після відкриття торік у Харкові представництва глави оборонного відомства до нас щодня приходять чи телефонують люди. Переважній більшості ми допомогли на місці після втручання обласного військового комісара чи соціальних структур облдержадміністрації. Лише проблеми 12-х осіб ми донесли відповідним чином до Києва. Адже на регіональному рівні ми їх не в змозі вирішити», - зауважив відповідальний за роботу регіональної приймальні офіцер Харківського обласного військового комісаріату підполковник Ігор Плугатор.

За словами посадовців приймальні, серед яких - досвідчені юристи, члени ветеранських та волонтерських організацій, до них, в основному, звертаються  військові пенсіонери та демобілізовані учасники бойових дій. Здебільшого їх цікавлять питання соціальних виплат, обліку безквартирних військовослужбовців запасу чи виділення земельних ділянок.

До речі, іноді в роботі Регіональної громадської приймальні Міністра оборони України беруть участь й посадовці Міністерства оборони України чи Генерального штабу Збройних Сил України, які у службових справах перебувають на Харківщині. Почути чітку відповідь від таких осіб для відвідувачів дуже важливо.

Так, 15 березня з 9:00 до 17:00 з відвідувачами поспілкуються один з директорів департаментів Міністерства оборони України та інші посадовці, які відповідають за соціальне забезпечення військовослужбовців і членів їх сімей. Для висвітлення роботи приймальні того дня запрошено й цивільних журналістів.

Довідка. Регіональна громадська приймальня Міністра оборони України у Харкові розташована за адресою: вулиця Коцарська, 56, кімната № 213. Графік роботи: понеділок-п’ятниця - з 8:30 до 17:00 без перерви на обід. Вихідні дні: субота та неділя. Телефон/факс: (057) 712-49-60.