Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські тенісистки – в десятці кращих у світі

Харківські тенісистки – в десятці кращих у світі

На командному чемпіонаті світу з настільного тенісу, який з 28 лютого по 6 березня 2016 року відбувається в малайзійському Куала-Лумпурі, жіноча збірна України, до складу якої потрапили дві харківські спортсменки, посіла дев’яте місце.

Харків'янки Тетяна Біленко та Анна Гапонова, а також киянка Маргарита Песоцька завершили груповий етап трьома перемогами та двома поразками. З рахунком 3:0 українки перемогли збірні Франції та Білорусі, з рахунком 3:1 обіграли збірну Польщі, та з однаковим рахунком 2:3 поступилися суперницям з Сінгапуру та Нідерландів.

В підсумку, збірна України посіла в групі С третє місце та вийшла у плей-офф, де за вихід в чвертьфінал боролася з командою Китайського Тайбєю. На жаль пройти суперниць не вдалося. Анна Гапонова перемогла свою візаві з рахунком 3:0. Тетяна Біленко провела два матчі - один виграла 3:0, але іншій суперниці програла з таким же рахунком. Програла поєдинки і Маргарита Песоцька. В підсумку перемога 3:2 в цій зустрічі була на рахунку тенісисток Тайбєю, які вийшли до чвертьфіналу, де вже перемогли команду Гонконгу.

У свою чергу, жіноча збірна України повторила свій найкращий результат на чемпіонатах світу, та, як і на минулому чемпіонаті 2014 року, посіла в підсумку дев’яте місце, розділивши його цього разу з командами Австрії, Румунії та Південної Кореї.