Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

МІП пропонує визнати 26 лютого Днем кримського спротиву російській окупації

МІП пропонує визнати 26 лютого Днем кримського спротиву російській окупації

Цю ініціативу було підтримано всіма кримськими активістами та журналістами.

За словами радника Міністра інформаційної політики України з питань Криму Еміне Джеппар, відомство продовжує роботу над офіційним визнанням 26 лютого в якості Дня кримського спротиву та його введення до офіційного календаря заходів України.

«В інформаційному дискурсі щодо окупації Криму ми навмисно змінили акценти. Відзначати окупацію та її роковини некоректно, а спротив Криму окупації варто. Це, по-перше, розвінчує міф багатьох українців про «зрадників-кримчан», які всім Кримом наче підтримали захоплення. По-друге, саме мітинг 26 лютого 2014 року став вирішальним та історичним, адже позбавив Росію головного – «легального» входження та можливості брехати світу щодо «бажання» всіх кримчан бути росіянами. Саме після мітингу 26 лютого Росія змушена була вдатися до силового сценарію», - повідомила Еміне Джеппар.

Радник міністра також розказала, що ініціативу МІП було підтримано всіма кримськими активістами та журналістами.

«За кілька місяців до 26 лютого нами було проведено низку зустрічей з кримськими активістами, журналістами та правозахисниками. Ідею про День спротиву було підтримано всіма. Саме в цей день було проведено головні заходи з Криму – Міжнародний форум, телемарафони, флешмоби, навчальні заходи у ВНЗ та класах тощо», - зазначила Еміне Джеппар. 

«Нами також було запущено флешмоб «День спротиву» в соціальних мережах. Користувачам пропонувалось змінити фотографію профілю на банер «26 лютого – День кримського спротиву російській окупації» на один день. Флешмоб підтримали тисячі користувачів Facebooк, серед яких - відомі політичні діячі, журналісти, артисти та народні депутати», - цитують радника міністра на урядовому порталі.

Нагадаємо, 26 лютого МІП було проведено Міжнародний форум «Крим - це Україна. Анексований півострів - між минулим та майбутнім».

У рамках заходів до Дня спротиву було також проведено телемарафони «Крим - це Україна» на «5 каналі» та об’єднаний телемарафон з 10 кримських та українських ЗМІ на базі «Громадське телебачення».