Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Держекоінспекція виявила порушення законодавства підприємством, що виробляє пластмасу

Держекоінспекція виявила порушення законодавства підприємством, що виробляє пластмасу

Під час планової перевірки ТОВ ІВП «Юніпласт» інспектори з’ясували, що підприємство без дозволу користується водою з підземного джерела та порушує закон «Про охорону атмосферного повітря».

Планова перевірка пройшла на підприємстві в селі Пересічне Дергачівського району в січні 2016 року.

«Під час перевірки з’ясувалося, що з лютого по липень 2014 року ТОВ ІВП «Юніпласт» здійснювало забір  води з підземного джерела без дозволу на спеціальне водокористування. Це є порушенням ст. 44, 48 Водного Кодексу України», - повідомили в Держекоінспекції у Харківській області.

Також було виявлено, що виробники пластмаси не внесли до звіту з інвентаризації стаціонарних джерел викидів та до діючого дозволу на викиди в атмосферне повітря деякі джерела забруднення.

«Йдеться про твердопаливний котел в цеху пластмас, обладнання, встановлене на ділянці інструментального цеху, екструдер, гранулятор, машини для виготовлення пакетів, електропечі та ін. Ці дії порушують Закон України «Про охорону атмосферного повітря», - уточнили в Держекоінспекції.

Наразі спеціалісти розраховують суму заподіяної державі шкоди. Після цього підприємству буде пред’явлена претензія з пропозицією добровільно відшкодувати завдані збитки.