Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ярмарок вакансій для контрактників відвідали майже 1000 харків’ян

Ярмарок вакансій для контрактників відвідали майже 1000 харків’ян

23 лютого в Харкові за підтримки ХОДА пройшла інформаційно-патріотична акція «Служба за контрактом – престижна професія і яскраве життя!».

У рамках заходу відбувся ярмарок вакансій: на ньому шукали охочих зробити кар'єру військовослужбовців, поповнивши ряди контрактників у Збройних Силах України. Відвідали захід майже 1000 шукачів роботи, серед яких були і учні професійно-технічних навчальних закладів, і безробітні, і демобілізовані учасники АТО.

Вперше в одному приміщенні були представлені майже усі військові частини, що розташовані в регіоні, а також районні військові комісаріати. За допомогою мультимедіаапаратури, рекламних проспектів та у ході співбесід з досвідченими воїнами-контрактниками пересічні громадяни могли вирішити для себе, чи хочуть вони стати на захист своєї країни.

Військові спільно з представниками служби зайнятості розповіли присутнім про умови та терміни укладання контракту, грошове забезпечення, наявність вакантних місць для проходження служби та пільги.

«Охочих поповнити ряди військовослужбовців за контрактом – чимало. Головний стимул – заробітна плата, адже грошове забезпечення контрактників зросло в рази. На сьогодні вже 196 осіб підписали контракт. Віковий контингент – різний, 10% складають жінки», - розповів в.о. військового комісара Харківського обласного військкомату Юрій Калгушкін.

Після проходження медогляду, професійно-психологічного відбору, співбесіди і здачі нормативів з фізпідготовки військовослужбовці вирушають до учбового центру (залежно від обраної військової спеціальності).

Вакансій для контрактників у військових частинах Харківської області – 945, є й пропозиції по всій території України. В основному, потреба - в рядовому складі та молодших офіцерах.

За словами заступника директора Харківського обласного центру зайнятості Анатолія Толстих, з військкоматами плідна співпраця триває ще з минулого року.

«З початку року в регіоні проведено 40 спільних ярмарок вакансій, більше 70 цільових семінарів. За підсумкам цих заходів видано 28 направлень на співбесіду до військкоматів, - зазначив Анатолій Толстих. - 15 осіб проходять медогляд та 5 осіб вже працевлаштовані на службу за контрактом».

За його словами, всього на обліку в службі зайнятості Харківщини перебуває близько 30 тис. безробітних. Серед пропозицій роботи основну частину складають вакансії за робітничими професіями. Середня заробітна плата, яку пропонують роботодавці, - до 2 тис. грн. Тому служба за контрактом є гарною альтернативою постійній зайнятості безробітних. Є вакансії як для чоловіків (стрільці, механіки-водії, водії-електрики), так і для жінок (діловоди, кухарі, сестри медичні тощо). Рівень заробітної плати залежить від посади: від 7,0 тис. грн до 13 тис. грн на місяць.