Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Чугуєві з усіма питаннями пенсійного забезпечення тепер можна звертатися в «єдине вікно»

У Чугуєві з усіма питаннями пенсійного забезпечення тепер можна звертатися в «єдине вікно»

Громадську приймальню, яка позбавить мешканців району від ходіння по кабінетах Пенсійного фонду, відкрили 10 лютого за участю заступника голови ХОДА Михайла Черняка.

Площа нового залу громадської приймальні Пенсійного фонду в Чугуївському районі - 218 кв. м. Приймати відвідувачів тут буде 21 фахівець. В Управлінні пенсійного фонду району тепер впевнені, що всі 38 тисяч пенсіонерів району тепер зможуть отримувати якісне обслуговування.

За інформацією Михайла Черняка, подібні приймальні, що працюють за принципом «єдиного вікна», вже створені в усіх районах Харківської області.

«Раніше люди змушені були ходити по поверхах до різних кабінетів. Тепер пенсіонери, які приходять до громадських приймалень, отримують якісну послугу. Тут важливо все: професійність колективу, комфортне перебування, швидке обслуговування», - зазначив заступник голови обладміністрації.

Він пояснив, що громадські приймальні в інших районах області будуть поступово приводити до виду, подібного чугуївському «єдиному вікну». Така оновлена ​​приймальня вже скоро з'явиться в Первомайському.

«Слідом і інші райони виходитимуть на новий рівень оснащення і якості надання послуг», - сказав Михайло Черняк.

Голова правління Пенсійного фонду України Олексій Зарудний повідомив, що новації в роботі фонду не завершаться переходом на роботу за системою «єдиного вікна». Уже до кінця року в Україні буде введена централізована система призначення виплати пенсій (зараз вона працює тільки в низці областей). А це, як уточнив голова ПФУ, означає, що будь-який пенсіонер, незалежно від місця проживання, може звернутися до будь-якого відділення Пенсійного фонду.

«Також ми сьогодні максимально автоматизуємо всі процеси, пов'язані з призначенням виплати пенсій. Зараз на обслуговування однієї людини, в середньому, виходить 15 хвилин. Плануємо й надалі скорочувати цей період за рахунок переходу з паперового документообігу на електронний, який необхідний для нарахування пенсій. В ідеалі - якщо людина приходить вперше за призначенням пенсії, вона повинна показати свій паспорт. Все інше у нас буде в автоматизованому вигляді, зокрема - система персоніфікованого обліку внесків, яка враховує заробіток, стаж і всі інші дані. Також сьогодні працюємо і над дистанційним наданням послуг», - пояснив голова ПФУ.