Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

12 переселенців отримали гранти від ПРООН для відкриття бізнесу

12 переселенців отримали гранти від ПРООН для відкриття бізнесу

Договори з переможцями третього раунду програми малих грантів ПРООН підписали 9 лютого в Департаменті з підвищення конкурентоспроможності регіону ХОДА.

Як розповів перший заступник директора департаменту Денис Ткачов, у третьому раунді проекту «Програма малих грантів ПРООН: підтримка підприємництва серед внутрішньо переміщених осіб (ВПО) і місцевого населення Донецької та Луганської областей», що реалізується за підтримки Уряду Японії, гранти отримали 12 переселенців на загальну суму 1 млн 110 тис. грн.

«В Харківській області вже реалізовано кілька проектів, спрямованих на створення умов для життя переселенців, зокрема - реконструкції житла та об'єктів соціальної сфери. Тепер ми вийшли на наступний етап роботи - допомога в працевлаштуванні. Ми повинні створити такі умови, в яких тимчасово переміщені особи зможуть самостійно забезпечити себе. І розвиток підприємницької діяльності - одне з найбільш ефективних рішень цього питання», - зазначив Денис Ткачов.

За словами координатора проекту ПРООН в Харківській області Вікторії Черевко, переселенці, які отримали гранти, планують працювати переважно в сфері обслуговування.

«Напрями проектів - найрізноманітніші: від ведення присадибного господарства до відкриття автомайстерень. Також це дрібне виробництво: одягу, продуктів харчування, меблів, - розповіла Вікторія Черевко. - Ті, хто отримав гранти під час першої хвилі проекту, сьогодні вже працюють. Ми координуємо їх роботу - не для того, щоб контролювати, а для того, щоб допомогти найбільш ефективно вести бізнес».

Усього в рамках трьох раундів проекту гранти отримали 25 переселенців, які проживають в Харківській області, на загальну суму понад 3 млн грн. Суми, що виділяються на проекти, варіюються від 50 до 225 тис. грн - в залежності від кількості робочих місць, які створює підприємець.