Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За викиди забруднюючих речовин м’ясокомбінат оштрафували майже на 19 тис. грн

За викиди забруднюючих речовин м’ясокомбінат оштрафували майже на 19 тис. грн

Про це повідомили в Державній екологічній інспекції у Харківській області.

Накладанням штрафу завершилася планова перевірка ТОВ «Вільхівський м’ясокомбінат».

«Зокрема, було виявлено здійснення підприємством наднормативних викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря за період з 4 лютого по 29 квітня 2015 року без дозволу, що є порушенням ст. 11 Закону України «Про охорону атмосферного повітря», - пояснили в Держекоінспекції.

Крім того, перевірка показала, що на підприємстві недбало поводились з відходами виробництва, а саме - порушували правила ведення первинного обліку відходів.

Згідно з методикою, спеціалісти інспекції розрахували шкоду, яка була заподіяна державі внаслідок діяльності підприємства, – 18 820 грн. Також за результатами перевірки на відповідальних осіб «Вільхівського м’ясокомбінату» склали протоколи про адміністративне правопорушення.

«Наразі підприємству пред’явлено претензію з пропозицією добровільно відшкодувати суму завданої шкоди», - підкреслили в Держекоінспекції.

З метою усунення порушень природоохоронного законодавства, які виявили під час перевірки, державним інспектором виданий припис, який підлягає обов’язковому виконанню у встановлені терміни.