Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Кабмін підвищив фінансування ліків та харчування у лікарнях для ветеранів війни

Кабмін підвищив фінансування ліків та харчування у лікарнях для ветеранів війни

На сьогодні учасники АТО, які мають ушкодження та травми, а також ветерани війни літнього віку потребують комплексного лікування 2-3 рази на рік.

При цьому їм необхідно проходити медикаментозну терапію та дотримуватися дієтичного харчування. Грошових норм, які діяли раніше, на ці витрати було недостатньо. Тому уряд прийняв рішення покращити якість медичного обслуговування для ветеранів війни.

На засіданні Кабінету міністрів прийнята постанова «Про збільшення норми грошових витрат на харчування та медикаменти в закладах охорони здоров’я для ветеранів війни».

Так, на одного хворого в день виділятиметься на харчування 55 грн (раніше ця сума становила 35 грн), а на придбання медикаментів і перев’язувальних засобів – 65 грн (раніше виділялося 40 грн).

Збільшене фінансування передбачено на усіх осіб, на яких поширюється дія закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту». Більше виділятимуть на ліки та медикаменти в Українському державному медико-соціальному центрі ветеранів війни, госпіталях, відділеннях, палатах для ветеранів війни у лікувально-профілактичних закладах.