Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщини виявили порушника, який завдав державі збитків майже на 1,5 млн грн

На Харківщини виявили порушника, який завдав державі збитків майже на 1,5 млн грн

Про це повідомили в Державній екологічній інспекції у Харківській області.

За їх даними, в ході планової перевірки «ЕЖКУ-2011» (Чугуївський район) були виявлені порушення природоохоронного законодавства.

«Мова йде про те, що підприємство здійснювало забір води з двох підземних джерел (артезіанських свердловин) без спеціального дозволу на користування підземними водами. Зазначене є порушенням статей 16, 19, 21, 23 Кодексу України «Про надра». Так, за період з 27 листопада 2012 р. по 27 листопада 2015 р. здійснено самовільний забір  981 517,0 кубічних метрів підземних вод», - повідомили в Державній екологічній інспекції у Харківській області.

Держекоінспекція розрахувала збиток, завданий державі внаслідок порушення законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів, який склав 787 тис. 225 грн.

Окрім того, за даними екологів, підприємство з 1липня 2014 р. по 27 листопада 2015р. здійснювало самовільне водокористування з підземних джерел без відповідного дозволу. Це є порушенням низки статей Водного Кодексу України. За розрахунками Держекоінспекції, збиток склав 569 тис. 151 грн.

«Директору «ЕЖКУ-2011» було пред’явлено претензію з пропозицією добровільно відшкодувати суму завданого збитку, а матеріали перевірки направлено до правоохоронних органів для порушення кримінального провадження», - зазначили в Держекоінспекції.