Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Завдяки вакцінації чисельність військових, хворих на грип, менша за прогнозовану

Завдяки вакцінації чисельність військових, хворих на грип, менша за прогнозовану

Про це повідомив начальник терапевтичної клініки Військово-медичного клінічного центру Північного регіону, головний терапевт Північного регіону полковник медичної служби Юрій Ілляшенко.

На Харківщині фахівці Військово-медичного клінічного центру Північного регіону (ВМКЦ ПнР) успішно лікують військовослужбовців, хворих на сезонні вірусні захворювання, а також проводять відповідні профілактичні заходи у військових частинах, розташованих на сході і півночі України.

«Наприкінці 2015-го нам вдалося вжити контрзаходів і чисельність госпіталізованих бійців набагато менша від прогнозованих даних. Одразу ж три лікарсько-сестринських бригади з нашого госпіталю робили вакцинації у шістьох областях, включаючи зону АТО. Профілактичні роботи у військових колективах не припиняються й зараз», - зауважив Юрій Ілляшенко.

До речі, офіцери інфекційного відділення та терапевтичної клініки зазначають, що кількість хворих учасників АТО цієї зими не збільшилася у порівнянні з минулим сезоном.

«Осіб з вірусними ускладненнями, що поступають до нас на лікування з Донбасу, стало набагато менше. Останнє свідчить про більш уважне відношення до свого здоров’я у військовослужбовців та професіоналізм санінструкторів підрозділів. Проте, ми завжди готові до непередбаченого і для цього постійно тримаємо необхідний запас ліків», - розповів т.в.о.начальника  ВМКЦ ПнР полковник медичної служби Валерій Ліщук.

За словами командування Військово-медичного клінічного центру Північного регіону, військові медики забезпечені усім необхідним для лікування сезонних вірусних захворювань. До того ж діагностування та лікування грипу чи гострої респіраторної вірусної інфекції проводиться комплексно і у тісній взаємодії з цивільними лікувальними закладами.