Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Артем Почтарьов та Дмитро Завадський завоювали «бронзу» на міжнародних змаганнях з бадмінтону

Артем Почтарьов та Дмитро Завадський завоювали «бронзу» на міжнародних змаганнях з бадмінтону

Спортивні зустрічі відбулися у Мексиці та Туреччині.

Артем Почтарьов успішно взяв участь в етапі Гран-Прі світу, що з 15 по 20 грудня відбувся в Мехіко. Артем, який займає 85-е місце в світовому рейтингу, був єдиним представником України на цих змаганнях та дійшов півфіналу, здобувши на шляху перемоги над суперниками з США, Малайзії та Мексиці, а у чвертьфіналі створив сенсацію турніру, вибивши з подальшої боротьби 22-у ракетку світу Еджея Джейрама з Індії, вигравши в нього з рахунком 12:21, 21:14, 21:14.

В півфіналі українець зустрівся з бадмінтоністом з Таїланду Паннавіт Тонгнуамом. На жаль , пройти цього суперника Артему не вдалося. Матч завершився з рахунком 21:16 16:21, 21:17 на користь спортсмена з Таїланду, який вийшов до фіналу та здобув «срібло», програвши супернику з Кореї. В свою чергу, Артему Почтарьову дісталася «бронза» та важливі очки в світовий рейтинг.

Ще один харківський бадмінтоніст, перша ракетка України (69-ий в світовому), Дмитро Завадський виступав на етапі Кубка Європи в Туреччині та також дійшов до півфіналу змагань, змусивши зачохлити ракетки двох суперників з Туреччині та спортсмена з Узбекистану. Суперником по 1/2 фіналу став 19-річний Харшиль Дані з Індії, який займає лише 249-у строчку в світовому рейтингу. Але пройти його більш досвідчений харків’янин не зміг та, програвши з рахунком 21:19, 21:16, посів третє місце. Суперник Дмитра, в свою чергу, у фіналі програв бадмінтоністу з Німеччини Марку Цвіблеру.

В цьому турнірі в Туреччині також брали участь ще троє харків’ян - Валерій Атращенков, Єлизавета Жарка та Марина Ільїнська. Але зачепитися за медалі їм не вдалося. В чоловічій одиночній категорії в кроці від п’єдесталу пошани зупинився Валерій Атращенков, програвши у чвертьфіналі майбутньому переможцю змагань, а у парній жіночій категорії Єлизавета Жарка та Марина Ільїнська також в чвертьфіналі програли суперницям з Австралії, які в підсумку посіли на цьому турнірі третє місце.