Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські гирьовики здобули 11 медалей на всеукраїнських змаганнях

Харківські гирьовики здобули 11 медалей на всеукраїнських змаганнях

Кубок України з гирьового спорту та Х Всеукраїнський турнір пам’яті Івана Кожедуба відбулися в Харкові.

Позмагатися на останніх стартах 2015 року виявили бажання близько 150 спортсменів з 12 областей України, які розіграли медалі в змаганнях серед чоловіків та жінок.

За підсумками Кубку збірна Харківської області виборола 4 медалі – 2 золоті, 1 срібну та 1 бронзову. Переможцями Кубку України стали Олексій Михнюк, який в ваговій категорії до 70 кг підняв гирю у сумі двоборства (ривок та поштовх) 172 рази, а також Олексій Обрусник, який у вазі до 80 кг підняв гирю 226 разів.

Срібною медаллю відзначився Ігор Сушко (вагова категорія до 60 кг), а бронзовим призером стала Світлана Рєзвих (вагова категорія до 70 кг серед жінок).

В свою чергу, на турнірі пам’яті Івана Кожедуба харківські гирьовики здобули 7 медалей – 1 золоту, 4 срібні та 2 бронзові. Переможцем турніру в ваговій категорії до 70 кг стала Ольга Масловець. Жінки змагалися у ривку, де Ольга підняла гирю 218 разів.

Ці змагання підвели підсумки року в українському гирьовому спорті, а також стали одним з етапів формування збірної України на наступний - 2016 - рік.