Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Офіс реформ створив «майстерню» для обміну досвідом розвитку майбутніх об’єднаних громад

Офіс реформ створив «майстерню» для обміну досвідом розвитку майбутніх об’єднаних громад

Перше обговорення стратегії розвитку громад в новому форматі відбулося під час виставки «Публічне управління XXI» у ХарРІ НАДУ при Президентові України.

«Під час «Майстерні стратегічного розвитку майбутніх об’єднаних громад» обговорили необхідність та актуальність розробки стратегій розвитку майбутніх об’єднаних територіальних  громад та основні підходи до їх  створення», - повідомила керівник Харківського регіонального офісу з підтримки реформи місцевого самоврядування Діана Баринова.

Захід було організовано спільно Офісом реформ та командою розробників Стратегії розвитку Харківської області до 2020 року.

У ході «майстерні» експерти, науковці та  голови селищних, міських рад -  центрів майбутніх об’єднаних громад ділилися досвідом своїх найкращих напрацювань у різних напрямках розвитку територій.

«Серед питань, яким, на думку учасників, необхідно в першу чергу приділити увагу –  навчання населення громад  з метою  залучення його  до процесів стратегічного планування розвитку територій,  можливість залучення кваліфікованих експертів, в тому числі європейських, до  визначення  основних тенденцій розвитку територій, шляхи залучення відповідного фінансування», - розповіла Діана Баринова.

За підсумками заходу учасники запропонували подібні «майстерні» проводити систематично з метою напрацювання ефективних моделей розвитку територій та обміну позитивним досвідом управління.