Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У грудні в області розпочнеться операція «Новорічна ялинка»

У грудні в області розпочнеться операція «Новорічна ялинка»

Про це повідомив заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко.

За його інформацією, метою операції є захист зелених хвойних насаджень від вирубки у передноворічний період та посилення державного контролю за охороною лісів на Харківщині.

Так, Держекоінспекцією спільно з обласним управлінням лісового та мисливського господарства, ГУ МВС України в Харківській області розроблений «Комплексний план заходів з охороні хвойних насаджень Харківської області від незаконних порубів в передноворічний період 2016 року».

«З метою боротьби з браконьєрством, всі хвойні дерева, які реалізуються на торгових майданчиках, повинні бути оснащені спеціальними бирками, також на них має бути клеймо. Усі номери бирок занесені в єдину базу Державного агентства лісових ресурсів. У номері бирки закодовано інформацію про вид, сорт дерева та лісництво, з якого його було відпущено», - пояснив заступник керівника облдержадміністрації.

Він підкреслив: відповідно до розробленого плану, буде організовано та проведено рейдові перевірки – задля профілактики незаконних порубів.

Держекоінспекція інформує, що відповідно до статті 65 КУпАП, на порушника накладається адміністративний штраф в розмірі від 85  до 204 гривень та нараховуються завдані державі збитки.