Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До обласного Центру допомоги учасникам АТО звернулося понад 50 осіб

До обласного Центру допомоги учасникам АТО звернулося понад 50 осіб

Про це повідомила керівник Центру Ольга Щербакова в ході колегії Департаменту соціального захисту населення ХОДА 27 листопада.

«З початку відкриття центру до нас звернулося 53 учасника АТО або члени їх сімей. Причому більше 30 звернень були пов’язані з відсутністю у громадян необхідної інформації - їм були надані інформаційні консультації», - підкреслила Ольга Щербакова.

Вона подякувала керівництву ХОДА за надану Центру технічну та організаційну підтримку.

«Наше завдання разом з працівниками Центру - створити всі необхідні умови, щоб учасники АТО влилися в суспільство, і ми робимо все, щоб забезпечити надані їм державою права», - зазначив директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА Юрій Шпарага.

Головний спеціаліст сектору в Харківській області Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО Юрій Корсунов підкреслив: проблем комунікації з виконавчою владою в організації немає.

«Я представляю групу учасників АТО і сам був бійцем одного з добровольчих батальйонів. Ми захищали свою державу не заради пільг, але по зову духу виконували свій обов’язок. Проте вдячні, що наразі є програми, що спрямовані на соціальний захист учасників АТО. Головні для нас програми санаторно-курортного лікування та психологічної адаптації, - розповів Юрій Корсунов. - Дуже вдячний обласній державній адміністрації за співпрацю та залучення спеціалістів до реалізації наших ініціатив».