Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Рівень працевлаштування демобілізованих та людей з інвалідністю в регіоні перевищує 70 %

Рівень працевлаштування демобілізованих та людей з інвалідністю в регіоні перевищує 70 %

Це найвищий показник в Україні, відзначили в Департаменті соціального захисту населення ХОДА.

Питання соціального захисту людей з інвалідністю, ветеранів та учасників антитерористичної операції розглянули на засіданні колегії Департаменту 27 листопада.

Як зазначила заступник директора Департаменту Тетяна Печура, наразі на обліку в області перебуває близько 700 тисяч осіб пільгових категорій, з яких майже 200 тисяч - особи з інвалідністю. Демобілізованих наразі налічується 3 233, з них 2 167 – учасники бойових дій. 106 осіб мають статус члена сім’ї  загиблого.

«Обласною програмою зайнятості населення передбачено поглиблення соціального захисту від безробіття осіб із інвалідністю та підвищення їх конкурентоспроможності на ринку праці. Це дало змогу з початку року на 2,8 % підвищити рівень працевлаштування інвалідів. Зараз він складає 70 %. Це найвищий показник серед регіонів України», - доповіла Тетяна Печура.

Також Департаментом соціального захисту населення ХОДА проводиться співпраця з обласною Службою зайнятості та Громадською організацією «Спілка ветеранів антитерористичної операції» з метою працевлаштування людей, що повернулися додому з лав Збройних сил України та інших підрозділів, задіяних у проведенні антитерористичної операції. З початку року було працевлаштовано 180 демобілізованих, рівень їх працевлаштування склав 71 % і так само є найвищим серед областей України.

За словами директора Харківського обласного центра зайнятості Володимира Міненка, участь в оплачуваних громадських роботах взяли 105 демобілізованих.

«Професійне навчання шляхом перепідготовки та підвищення кваліфікації за рахунок коштів Служби зайнятості проходили 120 безробітних із числа учасників АТО. Навчання організовувалося як безпосередньо на робочих місцях підприємств області, так і у Харківському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості», - розповів Володимир Міненко.

Також він зазначив, що в основному перепідготовка здійснювалась за професіями «Налагоджувальник верстатів та маніпуляторів з програмним керуванням», «Оператор верстатів з програмним керуванням», «Токар», «Слюсар-ремонтник».