Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Перші балки для моста через річку Сухий Торець уже доставили в Барвінкове

Перші балки для моста через річку Сухий Торець уже доставили в Барвінкове

Про хід робіт на об'єкті заступнику голови ХОДА Марку Беккеру повідомив генеральний директор компанії-підрядника.

24 листопада Марк Беккер із робочим візитом відвідав ТОВ «Стальконструкція». У даний момент компанія виготовляє балки й огородження для моста через річку Сухий Торець у м. Барвінкове. Конструкцію обіцяють ввести в експлуатацію під Новий рік.

«Більше року Барвінкове чекає на цей міст - з 25 жовтня минулого року, коли остаточно став непридатним колишній і його закрили для проїзду, - зазначив заступник голови облдержадміністрації після ознайомлення з виробничими потужностями підприємства. - Цього року завдяки підтримці голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Райніна з обласного бюджету було виділено 15 мільйонів гривень на капітальний ремонт мосту. Зараз уже видно, що процес йде до логічного завершення, все є, металу вистачає. Необхідно виготовити 16 балок, 2 з них вже відправили в Барвінкове, 2 готують до відправки, 3 знаходяться в роботі».

Генеральний директор ТОВ «Стальконструкція» Сергій Євель уточнив терміни завершення робіт.

«14 грудня буде закінчено виготовлення балок, 15-го завершимо монтаж (вони монтуються швидко). До 23 грудня буде укладатися профнастил та армування, 25-го - бетонування, і до 30 грудня ми закінчуємо огороджувальні конструкції, - повідомив він. - Асфальт укладемо навесні, щоб не робити цього в холодну погоду та в сніг. До того моменту зробимо пандус для в'їзду на «бетонку», і вже взимку зможемо пропускати автобуси й легкові машини. Вантажний транспорт до укладання асфальту пропускати не будемо, хоча конструкція на нього розрахована. Планове навантаження на міст: колісне - 40 тонн, гусеничне - 60 тонн. Вантажні машини в основному 20-тонні, так що міст витримає будь-який транспорт».

Також у ході наради з Марком Беккером було внесено пропозицію визначити, куди перенести тимчасовий пішохідний міст через річку Сухий Торець для постійного користування.

«Вартість цієї конструкції повністю оплачена, міст довжиною близько 22 метрів. Ми його цілком завантажимо, у нас є спеціальний транспорт, розрізати не треба - просто перевезти і змонтувати», - пояснив Сергій Євель.

Заступник голови ХОДА запевнив, що місце для пішохідного мосту визначать уже найближчим часом.

«Річка перетинає все місто. Людям іноді, щоб перейти на інший берег, доводиться проходити по кілька кілометрів до мосту. Тому місце для пішохідного містка ми знайдемо», - сказав Марк Беккер.