Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За підсумками року надій молока на одну корову в області складе 6000 кг

За підсумками року надій молока на одну корову в області складе 6000 кг

Про це повідомив директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Олександр Нездюр.

За його словами, за обсягами виробництва молока в сільгосппідприємствах Харківська область сьогодні входить до трійки лідерів серед регіонів України.

За підсумками 10 місяців поточного року збільшення виробництва молока спостерігається в дванадцяти районах області. Найбільший приріст показали господарства Лозівського (в 2,4 рази), Коломацького (на 33%) та Куп'янського (на 22%) районів.

«Станом на 1 листопада надій молока на одну корову склав 5349 кг, що майже на 6% більше торішнього. Хочу відзначити, що за підсумками десяти місяців по продуктивності на одну корову Харківська область посіла перше місце по Україні. І більше того, за підсумками 2015-го очікується вперше подолати шеститисячний рубіж», - повідомив Олександр Нездюр.

Подальший розвиток молочного тваринництва в регіоні гарантує модернізація існуючих і будівництво нових, сучасних підприємств.

«На сьогодні в області вже функціонує 15 сучасних автоматизованих доїльних залів і близько 120 молокопроводів. Днями був введений в експлуатацію черговий доїльний зал з сучасною технологією в ТОВ «Агросервіс ЛТД» Чугуївського району», - розповів директор Департаменту АПР.

Крім того, сільгосппідприємства здійснюють роботи з будівництва та реконструкції тваринницьких ферм і комплексів. Найбільш значущі проекти цього року, за словами Олександра Нездюра, - будівництво молочного комплексу на 1920 голів великої рогатої худоби з сучасним автоматизованим доїльним залом в агрофірмі «Піщанська» Красноградського району та будівництво молочного комплексу на 1200 голів корів в ТОВ «Агросервіс ЛТД» Чугуївського району.