Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина - в трійці лідерів за рівнем зайнятості населення

Харківщина - в трійці лідерів за рівнем зайнятості населення

Про це заявила заступник директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА Тетяна Печура.

20 листопада в Харківському міському центрі зайнятості відбулося засідання «Клубу роботодавців» для майбутніх підприємців та семінар-нарада з актуальних питань праці за участю фахівців Департаменту соціального захисту населення ХОДА, служби зайнятості та Спілки підприємців Харківщини.

Розповідаючи про ситуацію на ринку праці області, Тетяна Печура назвала її стабільною.

«У першому півріччі цього року рівень зайнятості населення (за методологією міжнародної організації праці) склав 58,7 %. За цим рейтинговим показником область займає 3 місце в Україні», - зауважила Тетяна Печура.

Також, за її даними, рівень безробіття населення (за методологією МОП), знизився з 7,3 % у І півріччі 2014 року до 7,1 % в аналогічному періоді цього року. За цим показником регіон займає 5 місце в Україні.

Тетяна Печура звернула увагу присутніх на необхідності  посилення роз’яснювальної роботи з роботодавцями щодо особливостей укладання трудових договорів з працівниками, враховуючи зміни в ст. 24 КЗпП України, які набрали чинності 1 січня 2015 року. Зокрема, забезпечення своєчасного інформування роботодавцями Державної фіскальної служби про прийняття працівника на роботу та дотримання встановленого порядку звітності зі створення нових робочих місць.

Начальник відділу організації надання послуг роботодавцям Харківського обласного центру зайнятості Інна Прохоренко розповіла учасникам засідання про зміни в діючому законодавстві для роботодавців, зокрема, про нововведення у законодавчих актах, які визначають механізм виплати компенсації роботодавцям та внутрішньо переміщеним особам і сприяють їх працевлаштуванню.

В рамках заходу юрист, психолог, член правління Спілки підприємців Харківської області Михайло Гордієнко провів майстер-клас для бажаючих відкрити власний бізнес на тему: «Змініть себе! Оволодійте навиками створення бізнес-команди! Створіть собі імідж лідера!».