Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На місці будівництва комплексу з переробки ТПВ у Люботині обмежили самовільний вивіз відходів

На місці будівництва комплексу з переробки ТПВ у Люботині обмежили самовільний вивіз відходів

Про це повідомив заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко під час засідання штабу на об'єкті.

У ході засідання штабу фахівці обговорили виконання графіка робіт на об'єкті. За інформацією заступника голови ХОДА, зараз ведуться підготовчі роботи, проводиться рекультивація сміття, незабаром фахівці розпочнуть планове будівництво. Для цього є всі необхідні дозвільні документи.

Нагадаємо, сучасний комплекс з переробки відходів побудують на місці стихійного звалища, куди несанкціоновано вивозили відходи з селищ Пісочин і Коротич Харківського району та інших населених пунктів, розташованих неподалік. Зараз самовільний вивіз сміття вдалося обмежити.

«Голові обласної державної адміністрації Ігорю Райніну вдалося домогтися виділення в цьому році 30 млн грн на будівництво комплексу з утилізації відходів у Люботині з Державного фонду охорони навколишнього середовища. Цей об'єкт вкрай необхідний, адже сьогодні тут немає навіть огорож та охорони. У результаті безгосподарності в теплу пору року на звалищі постійно виникають пожежі, від задимлення страждають мешканці Люботина», - розповів Євгеній Шахненко.

За його словами, зараз на об'єкті продовжують встановлювати огородження. Заступник голови ХОДА також зазначив, що Люботинський комплекс по утилізації ТПВ буде працювати по найбільш ефективному і екологічно безпечному на сьогоднішній день методу біоремедіації.