Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відкрили Почесне Консульство Литви

У Харкові відкрили Почесне Консульство Литви

В урочистому відкритті 18 листопада взяв участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Михайло Черняк.

«У найскладніший для нашої країни період Литва надала Україні дуже серйозну підтримку на міжнародній арені. Литовська республіка була активним учасником усіх міжнародних політичних процесів, в яких відстоювала цілісність і безпеку нашої держави», - зазначив Михайло Черняк під час урочистого відкриття.

Він підкреслив важливість того, що дружні відносини між Україною та Литвою отримали розвиток на регіональному рівні.

«Я впевнений, що відкриття консульства в Харкові надасть додаткових можливостей для соціального та економічного співробітництва між Литовською Республікою і Харківською областю, - сказав заступник голови ХОДА. - Ми раді, що навіть у такі непрості часи наші партнери, повноцінні члени Євросоюзу, виявляють інтерес до нашого регіону. Харківська обласна адміністрація, зі свого боку, гарантує всебічну підтримку ініціатив і проектів, які будуть реалізовуватися консульством».

Надзвичайний і Повноважний Посол Литви в Україні Маріус Януконіс також зазначив, що робота Почесного Консульства в Харкові відкриє нові можливості для міжнародного співробітництва в різних сферах.

«Харків має величезний потенціал - науковий, академічний, культурний. І в рамках роботи консульства ми будемо успішно розвивати й нові проекти», - сказав Маріус Януконіс.

За словами Почесного Консула Литви в Харкові Костянтина Токарєва, співпраця між Харковом та Литвою, насамперед, буде розвиватися в гуманітарній, медичній сфері, країни будуть активно впроваджувати програми обміну студентами.

«На сьогоднішній день Литва - лідер за пропозиціями міжнародного співробітництва з Україною», - підкреслив Костянтин Токарєв.