Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Об’єднані громади зможуть отримати кошти з Фонду регіонального розвитку на реалізацію своїх проектів

Об’єднані громади зможуть отримати кошти з Фонду регіонального розвитку на реалізацію своїх проектів

Пріоритетні напрямки майбутнього фінансування обговорили під час зустрічі керівника регіонального Офісу реформ з представником Мінрегіону.

«Сьогодні важливо у  всіх проектах, які подаються на фінансування до ДФРР, започаткувати зовсім нові підходи планування, - зазначила начальник Управління впровадження та моніторингу пріоритетних проектів будівництва Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Надія Бондарчук. - Потрібно планувати та використовувати фінанси не на «придбання риби», а на «придбання вудочки», саме таким проектам будуть надаватися пріоритети. Також є сенс вже зараз готувати проекти для подачі до ДФРР на фінансування у 2017 році».

Керівник Харківського регіонального офісу реформ Діана Баринова, у свою чергу, повідомила, що зараз більшістю департаментів ХОДА спільно з районними робочими групами, органами місцевого самоврядування та регіональним Офісом реформ ведеться активна робота щодо опрацювання питань розвитку інфраструктури майбутніх об’єднаних громад Харківщини, що також буде потребувати відповідних коштів ДФРР та міжнародної технічної допомоги.