Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Місцеві дороги області відремонтували на 18 млн грн

Місцеві дороги області відремонтували на 18 млн грн

Як повідомили в Службі автомобільних доріг Харківської області, за ці кошти було проведено капітальний та ямковий ремонт 42 об’єктів дорожнього господарства області.

Роботи з ремонту доріг загального користування місцевого та державного значення проводилися за рахунок коштів місцевих бюджетів. Зокрема, до відновлення автошляхів долучилися районні та селищні бюджети Балаклійського, Ізюмського, Дергачівського, Зміївського, Богодухівського, Харківського, Краснокутського, Коломацького та Барвінківського районів.

«Усі об’єкти, обрані для ремонту, обов’язково погоджувалися з райдержадміністраціями. Завдяки співпраці з місцевими органами влади нам вдалося здійснити якісний ямковий ремонт, а в окремих населених пунктах - майже повністю відновити дорожнє покриття. Заплановані роботи виконано у повному обсязі, - розповів перший заступник начальника Служби автомобільних доріг в Харківській області Сергій Пляка. - Виконані роботи суттєво покращують транспортну ситуацію в районах та селах, адже набагато комфортніше та швидше здійснюється прибуття швидкої медичної допомоги, доставка продуктів харчування, підвезення дітей до школи тощо».

Сергій Пляка зазначив, що сьогодні коштів, які виділяються Укравтодору для ремонту доріг, недостатньо, щоб виконати аварійні роботи на всіх автодорогах місцевого значення.

«Наразі, на жаль, ми можемо здійснювати покладені на нас зобов’язання лише за умови співучасті місцевих органів самоврядування. Тому служба звертається до місцевого керівництва з проханням залучити місцеві бюджети до поточного ремонту та експлуатаційного утримання доріг загального користування», - пояснив заступник начальника облавтодору.