Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Уряд Німеччини виділить Україні 140 млн євро допомоги наступного року

Уряд Німеччини виділить Україні 140 млн євро допомоги наступного року

Про це повідомив директор Департаменту двосторонньої співпраці з питань економічного і соцрозвитку Мінекономспівробітництва і розвитку ФРН Андреас Гіс під час сніданку з Вадимом Глушком.

У ході зустрічі т.в.п. заступника голови ХОДА розповів Андреасу Гісу про ситуацію, яка склалася в Харківській області з тимчасово переміщеними особами.

«Кожна сьома з числа тимчасово переміщених осіб в Україні проживає на території Харківської області. Дехто з переселенців з Донецької та Луганської областей проживає, в тому числі, у модульному містечку, яке з’явилося в нашому місті завдяки допомозі друзів з Німеччини. Але все одно Харківщина зараз відчуває навантаження, пов’язані з цією ситуацією, зокрема, в освітній, медичній та соціальній сферах», - відзначив Вадим Глушко.  

У свою чергу, Андреас Гіс розповів про успішні переговори, що були нещодавно проведені з українським урядом. Також він зазначив, що ФРН прийнято рішення про виділення нашій країні у наступному році фінансово-технічної допомоги на суму 140 млн євро.

«Ці кошти будуть реалізовані в різних проектах. Зокрема, програмою передбачено використання коштів на потреби внутрішньо переміщених осіб та надання допомоги в облаштуванні шкільних закладів та інших об’єктів соціальної сфери. Так ми зможемо підтримати громади, які приймають біженців, у тому числі - і у Харківській області», - пояснив Андреас Гіс.