Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Богодухові триває будівництво комплексу з управління комунальними відходами

У Богодухові триває будівництво комплексу з управління комунальними відходами

Про це повідомив заступник голови обласної державної адміністрації Євгеній Шахненко.

За його інформацією, кошторис проекту - 80,95 млн грн. Будівництво комплексу ведеться на 5,5 га старого полігону ТПВ КП «Богодухівжитло» із застосуванням найкращих доступних технологій. Передбачено кілька етапів пускових черг з поступовим освоєнням коштів і технологій поводження з відходами. На 1 вересня 2015 року виконано робіт на 24,02 млн грн (29,7%). Роботи з будівництва першої пускової черги планується завершити наприкінці року.

Як зазначають в Департаменті капітального будівництва ХОДА, пріоритет надано технологіям, які відповідають світовим досягненням і тенденціям розвитку та високим критеріям екологічної безпеки і економічної ефективності.

«У процесі будівництва комплексу впроваджуються передові будівельні технології, які забезпечують екологічну безпеку об’єкта. Однією з особливостей проекту є застосування технології біоремедіації органічної частини ТПВ та технології польового компостування. Цей підхід до організації переробки відходів, застосування складних інтегрованих систем управління твердими побутовими відходами та самого будівництва комплексу впроваджений в Україні вперше», - зазначив Євгеній Шахненко.

Нагадаємо, за інформацією Евгенія Шахненка, на виконання директив ЄС щодо поводження з відходами в Україні, Харківська область в 2014 році почала будівництво першого в країні комплексу з управління комунальними відходами за технологією біоремедіації в м. Богодухів. Замовник об’єкта – Департамент капітального будівництва Харківської обласної державної адміністрації.