Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У санаторно-курортних закладах області відпочив 101 демобілізований боєць АТО

У санаторно-курортних закладах області відпочив 101 демобілізований боєць АТО

Про це повідомив тимчасово виконуючий повноваження заступника голови ХОДА Вадим Глушко.

«Станом на вересень в санаторно-курортних закладах області, таких як «Роща», «Березівські мінеральні води», «Високий», «Ялинка», відпочила 101 особа з числа учасників АТО. Звернувшись до районних управлінь соціального захисту за місцем реєстрації, оздоровлення тут можуть пройти усі учасники АТО, незалежно від того, чи мають вони статус учасника бойових дій або довідку інваліда війни. Достатньо буде тільки пред’явити документ про безпосередню участь в АТО», - підкреслив Вадим Глушко.

Нагадаємо, у квітні 2015 року рішенням обласної ради затверджено комплексну Програму соціальної підтримки учасників антитерористичної операції  на 2015-2016 роки та Порядок використання коштів обласного бюджету на проведення відпочинку осіб, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, у санаторно-курортних закладах Харківської області. Оздоровлення учасників АТО фінансується за рахунок коштів обласного бюджету.

«Усього на сьогодні по області кількість демобілізованих учасників АТО складає 2892 особи. Для забезпечення супроводження з вирішення соціальних питань учасників антитерористичної операції місцевими центрами соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді охоплено 753 демобілізованих  військовослужбовців та членів їх родин. У результаті проведеної роботи зазначеним особам було надано 1769 соціальних послуг, 54 сім'ї військовослужбовців з числа демобілізованих взято під соціальний супровід», - розповідають в Департаменті соціального захисту населення ХОДА.

В основному, бійці звертаються до місцевих органів влади з проханням посприяти у вирішенні питань працевлаштування та побутових проблем, пояснюють у департаменті. Для надання інформаційно-консультаційної допомоги учасникам АТО та членам їх сімей також функціонує телефон «гарячої лінії» - (057) 705-04-69.

Довідка. На сьогодні по області кількість демобілізованих учасників АТО складає 2892 особи, з яких 1084 мають статус учасника бойових дій.