Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харків’яни завоювали медалі Кубку України зі скелелазіння

Харків’яни завоювали медалі Кубку України зі скелелазіння

Змагання зі скелелазіння серед чоловіків та жінок пам’яті майстра спорту міжнародного класу Володимира Захарченка відбулись з 18 по 20 вересня в Харкові.

В них взяли участь близько 30 спортсменів з Харківської, Дніпропетровської, Хмельницької та Кіровоградської областей, які розіграли медалі етапу Кубка України в змаганнях на трудність та фінальному етапі в змаганнях на швидкість.

За підсумками змагань на домашніх етапах Кубку спортсмени Харківщини здобули 1 золоту, 2 срібні та 2 бронзові нагороди.

Переможницею фінального етапу з лазіння на швидкість серед жінок стала харків’янка Алла Маренич. Друге місце було за спортсменкою з міста Нікополь Дніпропетровської області Яною Лугавенко, третє посіла Тетяна Колкотіна з Дніпропетровська.

Серед чоловіків перемога дісталася представнику дніпропетровської школи скелелазіння Ігорю Тяпкіну, друге місце посів харків’янин Олександр Салімов, третє – Юрій Побережець з Кіровограду.

За підсумками усіх етапів володарем Кубку України зі змагань на швидкість серед жінок стала харків’янка Алла Маренич, друге місце посіла нікопольська спортсменка Яна Лугавенко, «бронза» дісталася Маргариті Захаровій з Харкова.

Серед чоловіків володарем Кубка України-2015 став Ярослав Гонтарик з Нікополя, друге місце було за представником Дніпропетровська Ігорем Тяпкіним, третє місце між собою розділили харківські скелелази Олександр Салімов та Костянтин Подчесов.

В загальнокомандному заліку перемогу здобули спортсмени Дніпропетровської області, друге місце посіли скелелази Харківської області, третє – Одеської області.

В свою чергу, на етапі змагань з трудності серед жінок срібну медаль завоювала харків’янка Анна Угарова, третє місце посіла також харківська спортсменка Ксенія Мельникова, а переможницею стала Євгенія Казбекова з Дніпропетровська.

Серед чоловіків перемога дісталася Ярославу Шафранському з міста Кам'янець-Подільський Хмельницької області, друге місце посів Андрій Канарейкін з міста Нікополь, третє – Миколай Силевич з Харкова.

Фінальний етап Кубку України зі скелелазіння на трудність відбудеться наприкінці листопада у Києві.

В Харкові в цьому році ще очікуються змагання серед ветеранів, які відбудуться 24 жовтня, та Всеукраїнські юнацькі змагання наприкінці листопада.на