Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області до кінця року введуть в експлуатацію 290 тис. кв. м житла

У Харківській області до кінця року введуть в експлуатацію 290 тис. кв. м житла

Під керівництвом заступника голови ХОДА Євгенія Шахненка відбулася селекторна нарада, на якій обговорили підсумки введення житла в експлуатацію за 9 місяців 2015 року.

«Питання введення житла в експлуатацію – на контролі ХОДА і особисто голови облдержадміністрації Ігоря Райніна. Житлова проблема – одне з найважливіших соціальних завдань, якій приділяється велика увага і в області, і на державному рівні», - сказав Євгеній Шахненко.

За словами директора Департаменту містобудування і архітектури Михайла Рабіновича, на сьогоднішній день в Харківській області введено в експлуатацію 149,9 тисяч квадратних метрів житла. Це близько 52% від запланованого на цей рік - 290 тис. кв. м.

«По багатоквартирному житлу ситуація контролюється. Вже здано 68 тисяч квадратних метрів, і ще готується до здачі велика кількість будинків», - розповів Михайло Рабинович.

Однак низка будівельних компаній порушують свої зобов'язання і здача в експлуатацію їх об'єктів - під загрозою зриву. Серед них директор Департаменту містобудування та архітектури назвав ТОВ «Укрбуддизайн», ТОВ «Макрокап Девелопмент Україна», ТОВ «Фінансово-будівельна група» та ТОВ «Будівельний альянс «Моноліт». Проблема з будівництвом об'єкта останньої – будинку на проспекті Перемоги, стала ключовою темою обговорення на нараді.

«Повинна бути будівельна готовність. У вас немає людей на будівельному майданчику, жодної людини, навіщо обманювати людей. Папери треба закінчувати і бути готовим до здачі будинку. Нас такий стан справ не влаштовує. Ми вимагаємо, щоб буквально з понеділка ДАБК провів перевірку із залученням членів ініціативної групи інвесторів», - сказав Євгеній Шахненко.

Ситуація з затягуванням будівництва всіх об'єктів - на контролі ХОДА, сказав заступник голови обладміністрації.

Що стосується індивідуального житлового будівництва, то на сьогоднішній день в Харківській області введено в експлуатацію 450 будинків загальною площею 73,1 тис. кв. м, або 67% від запланованого на цей рік.

«Тут можна відзначити позитивну динаміку. Після останнього селектора, коли звучала критика на адресу керівників робочих груп, ситуація стабілізується, всі включилися у роботу, і ми бачимо - практично по всіх районах намітилася позитивна динаміка», - додав Михайло Рабінович.

Однак, за його словами, є кілька районів, в яких програма щодо індивідуального будівництва виконана менше, ніж на 30%.

Євгеній Шахненко доручив головам районів взяти під особистий контроль здачу житла в експлуатацію.