Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харків’ян запрошують у «Сад пісень Сковороди»

Харків’ян запрошують у «Сад пісень Сковороди»

Свято відбудеться на території «Холодної Сковородинівської криниці» та Грушевої галявини «Грушнику» у Бабаївському лісі (смт Бабаї Харківського району).

Організаторами заходу є Харківська районна державна адміністрація та Бабаївська селищна рада Харківського району за підтримки Департаменту культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації.

«Головна мета заходу – ознайомити наших земляків та гостей з духовними скарбами Г.С.Сковороди, об’єднати людей на засадах духовності, любові, доброти і творчості, виступити інформаційним носієм для створення програм відродження духовних цінностей Слобожанщини», - повідомляють організатори.

Захід проводиться як безперервне дійство сучасного музичного фольклорного та поетичного мистецтва, в якому візьмуть участь народні колективи та гурти, солісти, професійні музиканти і кобзарі, танцювальні колективи.

На різних майданчиках колективи і виконавці Харківщини продемонструють музичний фольклор: авторську музику, обробки і інтерпретації народної пісні, нові напрямки розвитку сучасного фольклорного музичного мистецтва України. В рамках заходу працюватиме також поетичний майданчик та проводитиметься художній пленер.

На майданчику «Місто майстрів» буде працювати виставка-продаж робіт майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, під час якої народні майстри проведуть різноманітні майстер-класи.

Для дітей буде працювати ігровий майданчик, на якому фольклорні колективи з Харківської області проведуть майстер-класи з традиційних дитячих ігор та забав Слобожанщини.

Обласне культурно-мистецьке свято пройде 19 вересня з 10:00 до 17:00.