Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині провели флешмоб з інформування населення про реформи Мінюста

На Харківщині провели флешмоб з інформування населення про реформи Мінюста

Співробітники обласного управління юстиції роздавали інформаційні буклети про електронні сервіси міністерства та роботу місцевих Центрів з безоплатної правової допомоги.

«Наша мета – звернути увагу громадськості на нові послуги, які надає громадянам Мінюст сьогодні. Сформувати довідку онлайн - це гарна можливість не лише зберегти власний час, але й гроші. До того ж документи, сформовані онлайн, є обов’язковими для прийому в органах влади та інших організаціях. Вони мають таку ж юридичну силу, як і паперові. Вже більше 70 тисяч українців скористались електронними сервісами», - зазначила учасник флешмобу - перший заступник начальника Головного територіального управління юстиції у Харківській області Тетяна Барановська.

Під час заходу громадян також проінформували, що в Харківській області відкрито 9 Центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги: 3 - у місті та 6 - у районах області. До них можуть звертатись малозабезпечені громадяни, інваліди, ветерани війни та інші пільгові категорії населення. Адвокати захистять права громадян у судовому процесі та підготують процесуальні документи.

«Найчастіше нас запитують про те, де розташовані Центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги, та хто може до них звертатись. Роздаючи буклети, ми інформуємо громадян про роботу Всеукраїнської «гарячої лінії», на яку можна звертатись для надання різного роду консультацій та роз’яснень щодо роботи цих центрів», - розповіла учасник акції -  головний спеціаліст відділу правової роботи, правової освіти та систематизації законодавства управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції у Харківській області Дар’я Лозова.

Як зазначили в обласному управлінні юстиції, такі флешмоби протягом вересня проходять у всіх районах Харківської області.