Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

«Осінній Есхар» зібрав понад півтисячі любителів бардівської пісні

«Осінній Есхар» зібрав понад півтисячі любителів бардівської пісні

11-13 вересня на Чугуївщині відбувся традиційний фестиваль авторської пісні «Осінній Есхар», в якому взяли участь виконавці зі всієї України.

Фестиваль пройшов під патронатом голови Харківської обласної державної адміністрації Ігоря Райніна.

Для шанувальників бардівської пісні виступали виконавці з харківського Клубу пісенної поезії ім. Ю.Візбора та гості фестивалю: Віктор Байрак та  Оксана Галахова (Вінниця), Олександр Козинець (Суми), Тетяна Кіящук та Олександр Балєв (Запоріжжя), Олена Касьян (Львів), Олександр Овсянніков (Луганськ), Олександр Єфремов (Воронеж) та інші.

Свято поезії й пісень під гітару складалося з двох етапів: відбору учасників конкурсу у форматі «бардівська пісня та поезія» й виступів у номінаціях. У двох творчих майстернях під керівництвом Олександра Єфремова та Віктора Байрака було прослухано понад 60 учасників та відібрано на конкурсний концерт 20 з них.

Перед початком концерту майстрів відбулося нагородження лауреатів фестивалю. У номінації «Виконавець» переміг Олександр Козинець з Сум. Всі інші лауреати - з Харкова: у номінації «Автор» переміг Ігор Березюк, у номінації «Поет» — Антон Пуговкін, «Ансамбль» - ансамбль «Екстраваганти», «Автор музики» — Микола Воловик,  «Дебют» — Марина Головко.

Завершився фестиваль авторської пісні «Осінній Есхар» великим гала-концертом в Харківському театрі опери та балету.