Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Медичний університет презентував свою систему безпеки перед колегами та керівництвом ХОДА

Медичний університет презентував свою систему безпеки перед колегами та керівництвом ХОДА

Питання безпеки у вищих навчальних закладах Харківщини стало одним з ключових на засіданні Ради ректорів 10 вересня.

«Я переконана, що всі керівники вищих навчальних закладів стоять на тій позиції, щоб створити якісні та безпечні умови для своїх студентів, - підкреслила заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична. - Торік це було не так реально, бо казначейська служба не пропускала ваші платежі. Цього року ви стали свідками того, що хороша бюджетна дисципліна, правильна організація роботи може бути ефективною. І на сьогоднішній день казначейство пропускає 100% усіх платежів. Тобто всі ваші кошти, які ви хочете витратити, без будь-якої затримки проходять у повному обсязі».

У рамках засідання Харківський національний медичний університет презентував систему безпеки, яка працює у ВНЗ. За словами проректора університету Валерія Мясоєдова, на територію вишу і гуртожитків студенти можуть пройти тільки за допомогою безконтактної картки, яка містить ідентифікаційні дані та особисту фотографію студента. Також в університеті ведеться відеоспостереження, система включає в себе 30 відеореєстраторів, 150 відеокамер, відеоспостереження ведеться в 9 лекційних аудиторіях. Систему почали впроваджувати ще в 2009 році у зв'язку із зростанням кількості іноземних студентів і конфліктів за їх участю. Зараз у ВНЗ навчаються більше 3 тис. студентів з різних країн світу, а це близько половини всіх слухачів університету.

«Якщо в 2009-2011 роках інциденти за участю іноземних студентів або інших громадян, що проникають на територію університету, були масовими, то в даний момент ніяких інцидентів, тим більше масових, на території університету не відбувається, також до нуля зведені крадіжки майна», - розповів Валерій Мясоєдов.

Також, розповіли в університеті, в перспективі тут планують створити нові точки пропускної системи відеомоніторингу, забезпечити онлайн доступ до камер спостереження на сайті університету, щоб батьки студентів з різних країн могли подивитися - чому і як навчають їх дітей. Також у планах - встановити на пропускних пунктах металошукачі й обладнати будівлю «тривожною кнопкою». Своїми напрацюваннями університет готовий поділитися з іншими ВНЗ.

Ректор ХНМУ Володимир Лісовий подякував голові ХОДА Ігорю Райніну та його заступнику Юлії Світличній за підтримку вишу в його ініціативах. Також слова подяки прозвучали на адресу радника керівника облдержадміністрації з правових питань Сергія Стороженка: «Він щодня надає нам величезну допомогу. Хочу сказати, коли ця система тільки починала впроваджуватися, Сергій Стороженко був фактично консультантом цієї системи», - підкреслив Володимир Лісовий.

Він також вручив Юлії Світличній безстроковий електронний пропуск до університету.

Фото з засідання Ради ректорів